Har du en aktiv krabat, som til stadighed ødelægger sine briller på fodboldbanen? Eller knækkede stellet endnu engang under leg? Så skal du måske overveje et par sportsbriller, som tåler lidt stød?

Polykarbonat glas (plastglas) er så solidt et materiale, at de fleste i dag vælger at have almindelige briller på under sport. Selvom det er meget sjældent at plastglas faktisk knuses, giver almindelige briller ikke tilstrækkelig beskyttelse mod store objekter såsom bolde eller en uheldig albue. Så hvis dit barn dyrker boldsport eller andre sportsformer, hvor fysisk kontakt forekommer, bør du vælge sportsbriller til barnet for at undgå øjenskader. Det er meget vigtigt, at en sportsbrille sidder godt, og de fleste sportsbriller har elastik rundet om hovedet for at sikre dette.

En sportsbrille bør have en større ramme end en almindelige brille, noget som måske ikke lyder logisk. Men hvis man for eksempel får et slag mod ansigtet, vil en større ramme absorbere trykket mod området ved øjnene i stedet for at stødet kan blive rettet mod selve øjet. På denne måde bliver selve øjet bedre beskyttet, mens området over og under øjet tager stødet. Ved brug af en mindre ramme er der en reel fare for at rammen kan blive presset ind mod selve øjet; noget som kan føre til øjenskader.

Heldigvis er der i dag større fokus på øjenbeskyttelse, både blandt forældre og trænere. Børnenes store bekymring er ofte, at man ser mærkelig ud med ’beskyttelsesbriller’. Dog er der i den sidste tid kommet flere seje modeller – også til børn – samtidig med at flere af børnenes sportshelte er blevet gode til at tage vare på deres øjne.


Køb sportsbriller for barn her!

Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:Se alle vores sportsbriller!