Det er nu sæson for ture på bakken, både på snowboard og slalomski. Fælles for disse aktiviteter er, at det er vigtigt at kunne se godt, mens man kører på bakken. I sol, sne og vindforhold er det en fordel at kunne beskytte øjnene, og her er gode skibriller et ’must have’. Ikke bare beskytter skibrillerne mod vejr og vind, men de beskytter også mod UV-stråling.

Skibriller findes i et utal af priser og kvalitet; pris og kvalitet hænger dog ikke nødvendigvis altid sammen. Noget af det som er vigtigt er at finde en brille med en god pasform, og som passer inden i hjelmen. Hos ExtraOptical opgives størrelsen på brillen, så det kan man på forhånd måle for at se om brillen passer. Derudover er det en fordel, at brillen har for på indersiden, så den er behagelig at have på. Skibriller har store buede glas, som gør at man har et godt synsfelt.

Forskellige glas egner sig til forskellige lysforhold:
- Gule/Orange/Lyserøde glas egner sig godt i fladt lys og i overskyet vejr samt ved forhold hvor det sner.
- Brune/Grå glas er gode ”allround” glas, som kan benyttes under de fleste forhold, men egner sig allerbedst under lyse forhold og når solen er fremme.
- Fireglass (gråt spejlglas) er det mørkeste glas og fungerer bedst omkring påsken, når der er meget sol og dermed megen reflektion i sneen.

Spejlbelægning lægges ofte som overfladebehandling på brune og grå glas, og er medvirkende til at eliminere reflektioner fra sneen, således at kontrasten øges. Nogle briller har også polariserede glas, som reducerer de reflekterede stråler i sneen.

Vores alpinbriller har også dobbeltglas, hvilket er en fordel, fordi det hindrer problemer med dug.

For dem som benytter briller er det ofte et problem at få brillen til at passe ind i skibrillen. Hos ExtraOptical har man muligheden for at bestille skibriller med styrke, som løser dette problem. Brillestyrken sættes ind i en særskilt lille brille, som passer i skibrillen. Fordelen med dette er, at bliver det nødvendigt at ændre synsstyrke, behøver man ikke købe en helt ny skibrille, men bare udskifte den lille brille.


Kjøp alpinbriller med styrke her!


Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:

alle sportsbriller

Se alle vores sportsbriller!