Den vigtigste faktor når du køber et par løbebriller, er at sikre at de tilbyder fuld beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråling.Hvis du skal have solbriller på i længere tid mens du træner, bør du også vurdere komfort, pasform, anti-dug og farvetonen i glasset. Se efter stel med slidsikre næsepuder, super lette og justerbare rammer, udskiftelige glas og godt design for at sikre ventilation og forhindre dug.

Træner du i mange forskellige forhold bør du vælge en brille med udskifteligt glas. Mørke glas: Blå / grå / grøn / brune er gode til lyse og solrige forhold, og er mest behagelige for øjnene i stærkt lys. Gyldne glas: Gule farvetoner er bedre til lidt lys, da de filtrerer det blå lys ud, og gør det nemmere at se konturer i terrænet.

Mørke glas: Blå / grå / grøn / brune er gode til lyse og solrige forhold, og er mest behagelige for øjnene i stærkt lys.
Gyldne glas: Gule farvetoner er bedre til lidt lys, da de filtrerer det blå lys ud, og gør det nemmere at se konturer i terrænet.
Klare glas: Bruges i mørke eller vindrige forhold, når du ønsker at beskytte dine øjne mod vind og vejr, men samtidig ønsker at få reduceret tilførelsen af dagslys til øjnene.
Polariserede glas: Passer vældig godt til lyse forhold, da de reducerer genskæret fra sole, vand, sand og sne. Polariserede glas har dog en tendens til at være mørkere end normale linser, så om aftenen kan de være for mørke at bruge.
Spejlglas: Forbedrer effektiviteten af en farvet linse ved at reflektere sollys, som reflektereres op ad bakke, og på denne måde fjerner genskæret i glasset.

UV-BESKYTTELSE:

Du bør købe solbriller der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling. For meget eksponering overfor UV stråler i en kort periode kan forårsage photokeratitis, som i udgangspunktet er solbrændte øjne. Langvarig eksponering for UV-stråler kan forårsage permanent skade, så sørg for at dine solbriller tilbyder fuld beskyttelse. Dette er specielt vigtigt i lyse omgivelser med meget sol.

VENTILATION:
I fugtige og regnfulde forhold, eller ved hård træning med meget sved, bør du vælge et stel der giver god ventilation for at forhindre dug på brillerne. Vælg et stel so holder glassene bort fra ansigtet, sådan at luften kan cirkulere frit.

MATERIALER:
Hvis du deltager i sportslige aktiviteter, er det fornuftigt at sørge for, at linserne er lavet af brudsikkert materiale. Polykarbonat, i forhold til traditionel glas eller plastik, er et godt materialevalg. Du kan også holde øje med, hvad selve stellet er lavet af – jo mere fleksibelt jo mindre sandsynligt er det, at det bliver skadet hvis du taber dem, eller de bliver klemt i en pose.

PASFORM:
Vurdér også pasformen og komforten på solbrillerne, når du skal bruge dem over længere tid. Du ønsker en brille som er let, med næsepuder af gummi og justerbare stel for at hold brillerne på plads når du træner.

Se alle våre løbebriller her!

Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:Se alle vores sportsbriller!