Enhver person som normalt bruger briller, og går på jagt, bør bruge en form for beskyttelsesbriller med styrke.

De vil give dig et bedre syn, undgå skader på dine almindelige briller, give beskyttelse fra grene osv. i naturen eller også mod fragmenter fra lerdueskydning. Generelt vil brillerne give dig en bedre jagtoplevelse, og her er hvad du skal kigge efter:

• Brilleglas materiale: På grund af faren for grene og kviste, fragmenter fra lerdueskydning osv. bør man altid bruge briller for at beskytte øjnene mod skade. Polykarbonat er det eneste materiale, sm faktisk er godt til denne brug, da det er vanskeligt at knuse. Imidlertid er det let af få ridser i glas af polykarbonat, så sørg for at det er af god kvalitet.

•Farve på yderglasset: I dårlige lysforhold, for eksempel tidligt om morgenen eller på overskyede dage, bør du bruge et klart frontglas med anti-reflekterende belægning (AR). En god AR-belægning lader 99% af lyset skinne gennem linsen, hvor et standardglas blot lader 92% slippe gennem. Resten af lyset bliver reflekteret. Det reflekterede lys kan nemt skræmme dyrene. En alternativ farve er gult frontglas, som kan fremhæve kontraster i terrænet. Med gult glas vil man absorbere blåt lys, som findes på overskyede dage. Dette vil bidrage til at gøre genstande i denne farvebaggrund lysere, som igen kan hjælpe dig med at se dyrene bedre i tæt vegetation. Til lerdueskydning er den mest populære farvetone orange. Denne farvetone bruges normalt til stærkt lys, og reducerer mængden af lys til øjet, for bedre at kunne bedømme afstande.

• Stel der passer bedst: I princippet kan man vælge alle typer af stel og sætte de rigtige glas i. Det er dog vigtigt at tænke på, at eksempelvis de fleste solbriller eller almindelige brillestel sidder for lavt i ansigtet. Det der så sker, når du lægger an, er at rammen kommer i vejen, og virker for det meste distraherende. Vi anbefaler derfor stel, som ligger højt i ansigtet. Af alle vores brilletyper er vores sportsbriller bedst egnet. Vores model som hedder Lauvøy, kommer også med udskiftelige frontglas til forskellige lysforhold, og hvor glasset med styrke, som sidder på indersiden, er aftagelig til rengøring. Et sidste alternativ er for eksempel vores clip-ons, som både kan beskytte dine briller og fremhæve kontraster i terrænet.

Held og lykke med jagten!


Køb nye jaktbriller her!


Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:

alle sportsbriller

Se alle vores sportsbriller!