Har du planer om at starte en cykelkarriere, men ser lidt dårligt? Her har du nogle retningslinjer til det rigtige valg af cykelbriller.

Tænk på at cykelbriller ikke bare skal være et modetilbehør, eller noget du skal købe fordi det gør dig cool på cyklen (selvom de også kan gøre dét). Først og fremmest skal de beskytte dine øjne mod sollys, grus som kastes op af dækkene og insekter.

Sportsbriller der er specifikt udviklet til cykel, har en række funktioner og materialer, der er designet for at gøre turen tryggere og mere behagelig. Blandt andet er stellet ekstra let, glassene bør være brudsikre og have reflekterende belægning. Om du søger briller til den daglige pendlertur, eller om du satser mere seriøst, her er hvad du bør kigge efter i en god cykelbrille.

Stel

Der er nok en grund til, at du ikke ser mange cyklister med metalbriller. Metal er generelt ikke et godt materiale til sportsbriller. Med et metalstel vil du kunne få en god, tætsiddende form, men hvis du er så uheldig at vælte, vil metal i nærheden af øjnene ikke være ideelt. Plastik på den anden side er helt klart mest udbredt. Det er holdbart, let og stærkt, og vil ikke blive knust ved stød og fald. Hvis du har en tendens til at blive varm, eller sveder meget når du cykler, vil vi anbefale et stel som tillader god ventilation. Dette vil hølde dig køligere og bidrage til at forhindre at glassene dugger til. Sidst men ikke mindst bør der være nogle bløde gummipude, der sidder godt på næsen og stængerne for at holde brillerne komfortabelt på dit ansigt.

Glas

Vi anbefaler cykelbriller der har et frontglas som indeholder både UVA- og UVB-beskyttelse. Se derfor efter UV400 filter mærket på glassene.
Det er også vigtigt at holde øje med, om frontglasset er af typen polykarbonat. Det skyldes at denne type glas tåler langt mere end billige plastglas. Hvis du for en sten i ansigtet, vil glassene beskytte dig og forblive intakte.

Hvis dug på glassene er et problem for dig, findes der et par alternativer. Anti-dug belægning, et filter som sættes i glasset, men vi har også anti-dug spray, der kan hjælpe dig, hvis det bliver en hindring for cykelturen.

Vælg et glas med en farve der passer med de forhold, som du oftest cykler i. Den rette farve hjælper dig til bedre at se forskelligheder i terrænet som du cykler i.

Farver:
Mørk grå: Den mest almindelige farve som de fleste vælger. Hjælper bedst mod sollys, men har få funktioner udover at hindre sollys.

Brun/kobberfarve: En vældig god ’allrounder’. Farven øger kontrasterne så vejen og stiens underlag bedre kan ses.

Klare/blanke glas: Godt at have i overskyet vejr og cykling om aftenen.

Orange og gule: Perfekte glas til lyse, overskyede dage. Det skyldes at glassets farve vil øge kontrastgengivelsen, som igen gør at man opdager buler i vejen og andre hindringer nemmere.

ExtraOptical tilbyder også polariserede cykelbriller samt en cykelbrille med 5 forskellige frontglas til forskellige vejrforhold. Når det gælder om inderstellet med styrke, kan dette tilpasses til alle typer styrke og korrigering for skæve hornhinder. Inderstellet er aftageligt til rengøring og vedligeholdning.

Se mere om sportsbriller fra Extra Optical.


Køb nye cykelbriller her!


Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:


Se alle vores sportsbriller!