Når vi snakker om lys i forbindelse med solbriller og solbrilleglas, er der tre egenskaber en god solbrille bør have.

Direkte lys er lys som kommer direkte fra lyskilden (fx solen) til dine øjne. For meget direkte lys i høj intensitet gør det næsten smertefuldt at prøve at fokusere på noget, og kan dermed gøre omgivelserne uklare.

Reflekteret lys fremstår normalt i form af genskin fra fx sne, veje, en sø osv., og er lys som har mødt en overflade den ikke kan trænge igennem (et reflekterende objekt) som derefter rammer dine øjne. Ofte kaldes dette polariseret lys. Akkurat som direkte lys, kan stærkt reflekteret lys gøre det vanskeligt at opfatte detaljer og kan være skadelig i høj intensitet. Lys i omgivelserne er lys, som er kommet retur og har spredt sig i mange retninger, således at det ikke synes at have en bestemt kilde. Altså det lys som gør os i stand til at se uden at der er en direkte lyskilde.

Når det gælder solens UV lys (usynlig for øjet), er dette stråler med kortere bølgelængder end synligt lys. UV-stråling er skadeligt for dine øjne, og dine solbriller bør beskytte dig mod disse.

En god solbrille kan reducere direkte lys for at det bliver komfortabelt for øjet, og nærmest eliminere eller stærkt reducere reflekteret lys (afhængig af den reflekterende overflade), samt eliminere solens UV-stråler.

Derfor sælger vi hos ExtraOptical solbriller med styrke, som har mørke, polariserede glas og UV-beskyttelse!


Køb solbriller med styrke her!

FOR SOLBRILLER

Se nogle af vores udvalgte solbriller nedenfor:Se alle vores solbriller!