Solbrille med styrke - Hvad bør jeg tænke på?

Solbriller er jo ikke helt som almindelige briller – de har ofte større stel, større glas og nogle er også krummere. Hvordan påvirker dette dit syn og glasset på brillen?

I disse sommertider er det utrolig rart at have et par solbriller med styrke. Langt de fleste solbriller har større stel end de briller vi bruger til dagligt, det er i hvert fald sådan at moden har været de sidste par år. Nu er vi inde i en tid hvor runde solbriller er tilbage og disse er ofte noget mindre i størrelsen end mange af de tidligere trends.

Høj styrke og tykke brilleglas.

Når man skal bestille sig et par solbriller med styrke, er der en hel del man bør tænke over før at man bestiller solbrillen, og det gælder særligt for dem med høje styrker (±4,00 og højere styrker både i plus og minus). Vælger man en solbrille med store glas, vil dette også føre til tykkere brilleglas. Nærsynede (minus styrke) vil opleve en tyk kanttykkelse på solbrillen, mens en langsynet (plus styrke) vil opleve, at kanten på brilleglasset er tyndt mens midttykkelsen på solbrillen er tyk.

Hvis man til dagligt har en brille som ikke har så store brilleglas, kan store solbrilleglas også påvirke synsindtrykket, da et større brilleglas har et større område udenfor det optiske center. Det optiske center er området hvor brilleglasset er skarpest at se gennem, mens de mere periferede områder i brilleglasset er mindre skarpe, og ved store brilleglas og høje styrker, kan enkelte opleve at de store glas kan være en smule synsforstyrrende.

Solbriller med styrke og svimmelhed

Ikke alle solbriller er store. Nogle ønsker at anvende egne sportsbriller og da er solbrilleglassene ofte smallere end ved almindelige briller. Ved høje styrker kan nogle opleve svimmelhed hvis brillen er yderst krummet, da synsindtrykket gennem et krummet brilleglas er noget anderledes gennem et mere fladt glas. Derfor bør man måske undgå at bestille den krummeste sportsbrille, hvis man bruger en høj styrke.

Dette var ment som veiledende tips for de med høye styrker, som ønsker å skaffe seg en solbrille med styrke. En pekepinn på hva man kan tenke litt over og vurdere for å oppnå et best mulig resultat, og det er ikke slik at noen av faktorene nevnt ovenfor nødvendigvis blir et problem.

Mvh
Anne Bruland Høyen

Finn din favoritt brille blant vårt store sortement

FOR SOLBRILLER
Se nogle af vores udvalgte solbriller nedenfor:

alle solbriller
 1. Louisiana
  eXo
  Louisiana
  Fra kun 795,-
 2. Elara
  eXo KIDS
  Elara
  Fra kun 595,-
 3. Fysen
  eXo
  Fysen
  Regular Price 595,- Fra kun 559,-
 4. Sweetie
  eXo
  Sweetie
  Fra kun 595,-
 5. PopIt
  eXo
  PopIt
  Fra kun 795,-
 6. PopUp
  eXo
  PopUp
  Fra kun 595,-
 7. Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Fra kun 595,-
 8. Hovedbilde av brillen Løgten, fra eXo Selection. En wayfarer, mønstret brille med hel ramme.
  eXo
  Løgten
  Fra kun 595,-
 9. Floating
  eXo
  Floating
  Fra kun 595,-
 10. Wake Up
  eXo
  Wake Up
  Fra kun 795,-
 11. SpottOn
  eXo KIDS
  SpottOn
  Fra kun 395,-
 12. Elevate
  eXo
  Elevate
  Fra kun 795,-

Se alle vores solbriller!