Solbriller og solbrilleglas findes som bekendt i mange varianter og farver. Her skal vi se nærmere på, hvad der kendetegner de forskellige typer og farvenuancer, som oftest bruges.

ørst, uden at blive for avanceret i beskrivelsen, er det sådan, at glassets farve vil afgøre, hvilken del af lysspektret, som bliver absorberet i glassene. Af æstetiske grunde, er det praktisk talt derfor man producerer solbrilleglas i forskellige farver.


Grå glas, eller sorte glas som nogen vil sige, er gode ‘all-round’ solbriller, som reducerer den totale mængde af lysstyrke på den bedst mulige måde, idet de medvirker mindst mulige farvefejl. Solbriller med grå glas giver god beskyttelse mod blænding; noget som gør dem ideelle til kørsel og generel brug.

Gule glas vil reducere mængden af blåt lys fra farvespektret og har den funktion at gøre alt lyst og skarpt. Gule glas forvrænger virkelig din farveopfattelse; noget som gør gule glas upassende til enhver aktivitet, som er afhængig af nøjagtige farver.

Brune glas er generelt også gode solbrilleglas. Foruden fordelen ved at de reducerer genskin ligesom de grå glas, vil brune glas også forvrænge farverne som gule glas, men samtidig øge kontrast og klarhed.

Grønne glas filtrerer blåt lys og reducerer genskin. Fordi grønne glas har den højeste kontrast og bedste skarphed af alle farver er de blevet meget populære. Dog vil de ikke være i stand til at reducere den totale mængde lysstyrke på linje med grå glas.

Lilla og rosa glas giver den bedste konstrast i forhold til genstande mod en grøn eller blå baggrund. Derfor er denne type farvede glas et godt valg til for eksempel jagt.

ExtraOptical kan producere solbrilleglas i alle de præsenterede farvevarianter.


Kjøp solbriller med styrke her!

FOR SOLBRILLER
Se nogle af vores udvalgte solbriller nedenfor:

alle solbriller
 1. Elara
  eXo KIDS
  Elara
  Fra kun 595,-
 2. Fysen
  eXo
  Fysen
  Regular Price 595,- Fra kun 559,-
 3. Sweetie
  eXo
  Sweetie
  Fra kun 595,-
 4. PopIt
  eXo
  PopIt
  Fra kun 795,-
 5. PopUp
  eXo
  PopUp
  Fra kun 595,-
 6. Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Fra kun 595,-
 7. Hovedbilde av brillen Løgten, fra eXo Selection. En wayfarer, mønstret brille med hel ramme.
  eXo
  Løgten
  Fra kun 595,-
 8. Floating
  eXo
  Floating
  Fra kun 595,-
 9. Wake Up
  eXo
  Wake Up
  Fra kun 795,-
 10. Elevate
  eXo
  Elevate
  Fra kun 795,-
 11. Lunis
  eXo
  Lunis
  Fra kun 595,-
 12. Fauske
  eXo
  Fauske
  Fra kun 595,-

Se alle vores solbriller!