Som bekendt er det vigtigt at dine solbriller beskytter dig mod solens UV-stråling. Men vidste du, at der findes tre typer UV-stråling?

Ultraviolet stråling er en del af solens elektromagnetiske sprektrum, og inddeles i tre grupper afhængig af bølgelængden:

  • UV-A
  • UV-B
  • UV-C
Grupperingen er baseret på mængden af energi de indeholder og deres effekt på biologisk materiale.

UV-C betragtes som svært farlig selv i små doser, mens absorberes (heldigvis) af ozonlaget (kan også være menneskeskabt og bruges i det tilfælde til at dræbe bakterier og desinficering af luft og vand).

UV-B-stråler har et lavere energiniveau end UV-C, men i modsætning til UV-C, som ikke kommer forbi ozonlaget, når omtrent 10 % af UV-B-strålingen jordoverfladen. Det er dette lys, som forårsager solbrændt, rød og irriteret hud, og således mærker vi den biologiske virkning af UV-B.

UV-A-stråler passerer jordens atmosfære næsten ufiltreret. De fleste af os er udsat for store mængder UV-A hele vores levetid, og mærker effekten i form af aldring af huden, dvs. Rynker. De fleste forskere mener dog, at UV-A har en beskeden skadeeffekt, men kan give øget fare for hudkræft.

UV-stråling fra solen kan skade ikke bare huden på øjenlågene, men også hordhinderne og linsen, og bidrage til øjensygdomme såsom grå stær og i svære tilfælde makuladegeneration.

Når du køber solbriller med styrke fra ExtraOptical kan du være tryg ved at glassene blokkerer 99-100 % af både UV-A og UV-B-stråler. Husk at hverken farven eller hvor mørke glassene er, ikke har nogen betydning for solbrillens evne til at blokkere UV-stråler. Derfor vil vi anbefale, at du også vælger UV-filter som tillæg til almindelige brilleglas.


Køb solbriller med styrke her!

FOR SOLBRILLER
Se nogle af vores udvalgte solbriller nedenfor:


Se alle vores solbriller!