Regelmæssige synsundersøgelser er vigtige, uafhængigt af din alder og sundhed. I løbet af en synsundersøgelse tjekker øjenlægen/optikeren ikke bare dit syn, men også dine øjne for almindelige øjensygdomme og øjensundhed. Øjensundhed kan ofte være en indikator på generel sundhedstilstand, og kan medvirke til at øjensygdomme bliver opdaget på et tidligt stadie. Øjenlæger og optikere kan ofte være det første helsepersonale, som opdager højt blodtryk og diabetes.


Enkelte oplever at have et meget stabilt syn i længere perioder, mens det for andre vil ændre sig kontinuerligt. Til trods for dette, er det altså en god idé med et regelmæssigt tjek af øjnene, både i forhold til eventuelle synskorrigeringer og briller i forhold til øjets og den generelle sundhed. At afdække mindre synsfejl hos børn kan ofte være en udfordring, og mange bårn går ofte ubehandlet for synsfejl i lang tid. Hvis synsfejl bliver afdækket på et tidligt stadie hos børn, kan dette føre til et generelt bedre syn og velvære for barnet, samt muliggøre en afdækning af synsproblemer som kan forværre sig. Specielt bygningsfejl og forskelle i brydningen på øjne hos børn bør behandles på et så tidligt stadie som muligt hos børn, så man slipper for længere behandlingsperioder med lap for øjet. Hvis sådanne tilstande går i længere tid uden behandling, vil man udvikle det som kaldes ’dovent øje’, altså at øjet bliver brugt mere end det andet.

De allerfleste synsfejl og øjensygdomme kan behandles, og at afdække dette på et så tidligt stadie som muligt er altid en god ting. Så tag vare på dine øjne og din sundhed, og få undersøgt dit syn!


Køb nye briller fra Extra Optical

Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:


briller alle
 1. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 2. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Fra kun 795,-
 3. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 4. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-
 5. Julie
  Ray-Ban
  Julie
  Fra kun 1395,-
 6. rb4362v
  Ray-Ban
  rb4362v
  Fra kun 1395,-
 7. rb6469
  Ray-Ban
  rb6469
  Fra kun 1395,-
 8. rb7191
  Ray-Ban
  rb7191
  Fra kun 1395,-
 9. Polaris
  eXo
  Polaris
  Fra kun 795,-
 10. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 11. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-
 12. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!