Flere har kontaktet os og undret sig over, om de er såkaldt langsynet eller nærsynet. Mange kender ikke forskellen, og hvad det betyder for deres syn, brillealternativer og mulige fremtidige problemer.
Her vil vi forsøge at forklare forskellene på en lidt enkelt måde!

Nærsynethed kaldes myopi, og langsynet kaldes hyperopi. Den vigtigste biologiske forskel mellem de to er, når man er nærsynet vil billedet af det du ser være i fuldt fokus foran nethinden, i stedet for direkte på nethinden. I hyperopi bliver billederne, som du ser, fokuseret bag nethinden i stedet for på nethinden. Nærsynet vs langsynet: Hvordan påvirker det synet.

Hvis du er nærsynet:

Hvis du er nærsynet, vil ting der er tættere på dig være mere klart, mens ting de er længere væk virker uskarpe. Skal du eksempelvis koncentrere dig for at se gadeskilte på lang afstand, eller koncentrere dig for at se tv, er der stor chance for at du er nærsynet. Du kan også have problemer med at læse på tavlen når du er i skolen, eller computerskærmen når du er på arbejde. Nærsynethed er arveligt i familien, og man begynder normalt at mærke det i barndommen eller teenageårene. Det har en tendens til gradvist at blive værre frem til 20’erne, hvor det begynder at stabilisere sig.

Når du er langsynet:

Når du er langsynet, kan det være, at du må holde en bog længere ude end normalt for at læse den. Du vil også have problemer med at læse skrift og sms’er. Du kan også mærke det ved at skiltet længere nede af gade, er nemmere at læse end et skilt ved siden af dig. Da langsynethed skyldes at linsen i øjet er for kort, kan børn ofte vokse sig fra mild langsynethed, når deres øjne vokser til voksenstørrelse.

Hvis du fortsætter med at leve med ukorrigeret syn, uanset om du er nærsynet eller langsynet, vil dette ofte føre til hovedpine pga. belastningen på øjnene. Problemet løses simpelthen med briller, men hvis du undlader at løse problemet, vil dit syn blive svækket hurtigere. ExtraOptical opfordrer alle, der oplever nogle af disse problemer, til at tage kontakt til en optiker eller øjenlæge for at få en synstest. Man behøver ikke købe brillerne der hvor man får synsundersøgelsen, bed om en kopi af resultatet, og køb læsebriller og briller online til den rette pris hos ExtraOptical.


Kjøp briller for nærsynthet og langsynthet her


Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:

briller alle
 1. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 2. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 3. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Fra kun 795,-
 4. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 5. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-
 6. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Fra kun 1395,-
 7. rb6477
  Ray-Ban
  rb6477
  Fra kun 1395,-
 8. Decatur
  eXo
  Decatur
  Fra kun 795,-
 9. Halley
  eXo
  Halley
  Fra kun 595,-
 10. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-
 11. Julie
  Ray-Ban
  Julie
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!