Når man passerer en vis alder, vil de fleste af os faktisk have behov for læsebriller. Det kan være at du er i 40’erne, og mærker at du ikke længere kan fokusere på nært hold. Dette er en naturlig del af vores aldringsprocess, og er kendt som presbyopi eller gammelmandssyn. Men hvad er det egentlig som sker? For at forstå det, har vi på forsøgt at forklare det på en enkelt måde her.

Når vi ændrer fokus fra et objekt på afstand til et objekt på nært hold, vil små muskler i øjnene trække sig sammen. Dette kan du sammenligne med at dreje linsen på et kamera for at øge eller reducere fokus. Som alle andre muskler i kroppen vil også disse muskler i øjet blive stive med alderen, noget som gør det mere vanskeligt for musklerne at ændre form.

Som et resultat heraf vil vores øjne ikke længere have et ”fuldstændigt udvalg” af fokusering tilgængelig. Derfor må vi ty til briller, som kan lave fokuseringen for os. Selvom de fleste mennesker føler, at denne ændring sker på en enkelt nat, sker det faktisk meget gradvist, og starter når vi er i 20’erne. Vi lægger ikke mærke til problemet i 20’erne og 30’erne fordi vi har så stort et ”udvalg” af fokusering, at det ikke betyder meget for vores hverdag, når vi mister en lille smule.

Gode alternativer til hjælp for dine øjne.

Det er på grunn av nedsatt akkommodasjon at du kan merke at du trenger lesebriller etterhvert om du blir eldre. Selv om de mange føler at denne endringen skjer over natten, skjer det faktisk veldig gradvis, og starter når vi er i 20-årene. Du legger kanskje ikke merke til problemet i 20- og 30-årene fordi du fortsatt har et «stort utvalg» av fokus, men det er langt fra uvanlig å trenge lesebriller også før du har bikket 40.

Der findes flere gode alternativer til hjælp for dine øjne. Først, hvis du ser godt på afstand, vil traditionelle læsebriller kunne hjælpe dig fint på nært hold. Hvis du allerede bruger briller, kan det være en fordel at gå over til briller med glas med glidende overgang.

Se alle vores læsebriller her!


Se nogle af vores udvalgte sportsbriller nedenfor:

Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:

briller alle
 1. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Diane
  Fra kun 795,-
 2. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Ed
  Fra kun 795,-
 3. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Dylan
  Fra kun 795,-
 4. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Benjamin
  Fra kun 795,-
 5. Elton
  eXo
  Elton
  Fra kun 795,-
 6. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 7. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 8. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 9. Monohull
  Oakley
  Monohull
  Fra kun 1895,-
 10. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!