Nogle af de hyppigste årsager som der peges på er mere tid indenfor foran PC, tablets og mobiltelefoner. I Danmark er 35 % af børn i 12-13 års alderen nærsynede, mens hele 80 % af teenagere i nogle asiatiske storbyer er det.

Når et barn sidder i flere timer foran en digital skærm stresses øjnene i høj grad, blandt andet fordi skærmen tvinger barnets syn til at fokusere og koncentrere sig i højere grad end ved andre aktiviteter. Skærmbrug kræver en finmotorik i øjet, som ikke er fuldt udviklet hos børn. Det er først når synet udvikles, at børns øjne er i stand til at håndtere det stress der er forbundet med PCer, tablets og mobiltelefoner.

Det är först när synen har modnat at ett barns ögon har möjligheten att handtera stresset förknippat med datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Vi giver dig her nogle råd til hvordan du kan bremse udviklingen af nærsynethed forbundet med digital skærmbrug hos dine børn:

1. Begræns tiden barnet får lov til at sidde foran digitale skærme i løbet af en dag, og læg pauser ind. Uanset hvor selvsagt dette måtte lyde, mener vi det er nødvendigt at gentage det. Flere af os hos ExtraOptical har selv børn, så vi ved hvor udfordrende dette kan være. Men husk: forskning viser, at børn som læser og kigger på en skærm i mere end 30 minutter har større risiko for at udvikle nærsynethed end børn som har hyppige pauser.

2. Aktiver dit barn udendørs. Forskning viser at børn og unge som sjældent er udendørs, har højere risiko for at blive nærsynede.

3. Fokuser på det ergonomiske. Hav fokus på ergonomiske forhold når barnet sidder foran en skærm. Den anbefalede afstand mellem barnet og skærmen er 40-70 cm. Sidder barnet tættere end 40 cm vil øjet blive belastet i ekstra høj grad.

4. Kontroller lyset. Lys som træffer skærmen vil kunne give uheldig blænding, som igen kan føre til ekstra belastning af øjet.

Hvis barnet allerede er blevet nærsynet, kan det give uheldige følger for barnet. Det kan for eksempel blive vanskeligt at følge undervisningen i skolen, og det kan ofte give hovedpine. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at tage barnet med til synsundersøgelser hos optikeren.

Husk at ExtraOptical har et stort og varieret udvalg af børnebriller:
Køb briller her


Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995,- Special Price 795,-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995,- Special Price 695,-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795,- Special Price 555,-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795,- Special Price 475,-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595,- Special Price 415,-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195,- Special Price 155,-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595,- Special Price 535,-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595,- Special Price 475,-

Se alle vores briller!