Forstå din brillerecept

Brillerecepten kan virke udfordrende for nogen, men det er ret enkelt! Nedenfor er en fælles standard for angivelse af brillestyrke. Hvis du har felter, der er tomme, er værdien 0 eller NONE, skal du ikke indtaste værdierne i dette felt, når du bestiller. Din brilleseddel er opdelt i højre (OD) og venstre (OS) øje. OD er den latinske forkortelse for Oculus Dextra (højre øje), og OS står for Oculus Sinstra (venstre øje).

 • SPH

  Din styrke, plus (+) eller minus (-).
 • CYL

  Angiver mængden skæve hornhinder.
 • AXIS

  Angiver grad på skæve hornhinder.
 • PD

  Din pupilafstand (f.eks. 63 eller 32/31).
 • ADD

  Læsetillæg for at kunne se på korte afstande.

 

Brilleseddel eksempel 1

Klassisk vertikal opsætning af brillesedlen med en kolonne til højre øje og en til venstre øje. Det højre øje står altid opgivet først fra venstre.

Klassisk horisontal opsætning af brilleseddel med en række til højre øje og en række til venstre øje. Det højre øje vil her altid stå øverst.

Elise Dalby collection

Horisontal opsætning af brilleseddel med brug af symboler for de forskellige værdier. Se forklaring for disse værdier længere oppe på denne side eller en fuldstændig forklaring på bunden af siden.

 

Sphere (Sph):

fortæller graden af langsynethed + (hypermetropi - du ser værre på nært hold), eller nærsynethed - (myopi - du ser værre på lang afstand).

Cylinder (CYL):

fortæller graden af bygningsfejl (astigmatisme). Dette fortæller, hvor meget svagere en snit i glasset bør være for at rette ubalancen. Hvis du ikke har bygningsfejl, så vil dette felt være blank, 0 værdi eller have "værdi" NONE.

Axis (AXE):

forekommer kun, hvis der er en værdi i felt for Cylinder (CYL). Det vil sige, at det angiver retning fra det foregående snits akse i intervallet fra 0 til 180 grader.

Addition (ADD):

eller alderssyn. Man ser værre på tæt hold og har svært ved at læse småt. Der er en yderligere styrke i den nedre del af en multifokal linse (bifokale eller progressive).

Pupilledistance (PD):

Brillesedlen skal også angive afstanden mellem glas af den optiske centre PD (Pupillary Distance). Afstanden angives i millimeter. Afstanden er angivet enten som en enkelt værdi (f.eks 63), eller som to værdier, en for lang afstand og en for korte afstande. PD kan også angives for højre og venstre øje seperat. I det tilfælde vil værdien være lavere (31/31).

Prisme (PRS):

Hvis du har værdier i dette felt, bedes du kontakte os, inden du bestiller. Angiv eventuelle samsynsfejl, hvis højre og venstre øje ikke er samkørte.

Base (BAS):

Angiv i hvilken retning prismerne er sat.

Hvis du har andre oplysinger på din brillerecept er dette ikke informationer vi har brug for for at slibe dine brilleglas.

NB: du kan ikke bruge din linserecept til bestilling af briller.


Se alle våre briller her!


Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:

briller alle
 1. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 2. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 3. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Fra kun 795,-
 4. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 5. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-
 6. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Fra kun 1395,-
 7. rb6477
  Ray-Ban
  rb6477
  Fra kun 1395,-
 8. Decatur
  eXo
  Decatur
  Fra kun 795,-
 9. Halley
  eXo
  Halley
  Fra kun 595,-
 10. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-
 11. Julie
  Ray-Ban
  Julie
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!