I dag har mange en arbejdsdag, hvor store dele af dagen tilbringes foran computerskærmen. Dette stiller krav til synet, øjnene skal arbejde med at fokusere på nært hold over længere perioder. Det skaber ikke problemer for nogen, men andre får trætte og anstrengte øjne, føler træthed og får hovedpine. Bruger man briller med glidende overgang til daglig, kan det ofte føre til en forkert arbejdsstilling, som igen kan give udslag i stiv nakke og skuldre eller hovedpine.

En computerbrille/databrille er et brilleglas, der aflaster øjnene på nært hold og lidt længere afstand. Dette dækker behovet for at læse papirdokumenter på nært hold og computerskærmen på lidt længere afstand. Der findes forskellige glasløsninger for computerbrillerne. Enkelte glas har en lille grad af glidende overgang (men ikke i lige så stor grad som almindelige progressive glas), andre glas er det vi kalder enkeltstyrkeglas, som har den samme styrke i hele glasset. I samtale med optikeren finder man frem til den bedste glasløsning for dig. Målet er at tilpasse et glas, som bedst muligt dækker dine synsbehov gennem dagen.

Ofte forestiller man sig, at glas med glidende overgang fungerer til alt, men når det kommer til afstanden til skærmen, befinder man sig på et område i det progressive glas, som er smallest og dermed ikke særlig godt til længere tid ved denne afstand. Mange oplever at måtte vende hovedet lidt bagover for at komme ind i læsedelen af glasset, så de kan se optimalt, og derfor ender man i en dårlig arbejdsstilling. Brilleglassene der benyttes foran computerskærmen har en bred mellemzone, hvor dem i briller med glidende overgang / progressive briller er smalle, og man opnår derfor et klart syn mod skærmen, samtidig med at man opretholder en god arbejdsstilling.

Der er ikke behov for at få taget en ny synsundersøgelse for at skaffe sig et par computerbriller. Hvis du for nylig har fået kontrolleret synet, og har en brillerecept, som er opdateret, kan computerbrillen/databrillen produceres ud fra denne. Det er vigtigt at understrege, som det står skrevet på arbejdstilsynets hjemmeside, at «almindelige progressive briller, der egner sig til daglig brug, ikke kan defineres som computerbriller. Arbejdsgiver har ikke pligt til at dække udgifterne til briller /kontaktlinser, som arbejdstager bruger i dagligdagen/udenfor arbejdet.»


Se alle våre computerbriller her!

Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:


briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995,- Special Price 795,-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995,- Special Price 695,-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795,- Special Price 555,-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795,- Special Price 475,-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595,- Special Price 415,-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195,- Special Price 155,-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595,- Special Price 535,-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595,- Special Price 475,-

Se alle vores briller!