I dag har mange en arbejdsdag, hvor store dele af dagen tilbringes foran computerskærmen. Dette stiller krav til synet, øjnene skal arbejde med at fokusere på nært hold over længere perioder. Det skaber ikke problemer for nogen, men andre får trætte og anstrengte øjne, føler træthed og får hovedpine. Bruger man briller med glidende overgang til daglig, kan det ofte føre til en forkert arbejdsstilling, som igen kan give udslag i stiv nakke og skuldre eller hovedpine.

En computerbrille/databrille er et brilleglas, der aflaster øjnene på nært hold og lidt længere afstand. Dette dækker behovet for at læse papirdokumenter på nært hold og computerskærmen på lidt længere afstand. Der findes forskellige glasløsninger for computerbrillerne. Enkelte glas har en lille grad af glidende overgang (men ikke i lige så stor grad som almindelige progressive glas), andre glas er det vi kalder enkeltstyrkeglas, som har den samme styrke i hele glasset. I samtale med optikeren finder man frem til den bedste glasløsning for dig. Målet er at tilpasse et glas, som bedst muligt dækker dine synsbehov gennem dagen.

Ofte forestiller man sig, at glas med glidende overgang fungerer til alt, men når det kommer til afstanden til skærmen, befinder man sig på et område i det progressive glas, som er smallest og dermed ikke særlig godt til længere tid ved denne afstand. Mange oplever at måtte vende hovedet lidt bagover for at komme ind i læsedelen af glasset, så de kan se optimalt, og derfor ender man i en dårlig arbejdsstilling. Brilleglassene der benyttes foran computerskærmen har en bred mellemzone, hvor dem i briller med glidende overgang / progressive briller er smalle, og man opnår derfor et klart syn mod skærmen, samtidig med at man opretholder en god arbejdsstilling.

Der er ikke behov for at få taget en ny synsundersøgelse for at skaffe sig et par computerbriller. Hvis du for nylig har fået kontrolleret synet, og har en brillerecept, som er opdateret, kan computerbrillen/databrillen produceres ud fra denne. Det er vigtigt at understrege, som det står skrevet på arbejdstilsynets hjemmeside, at «almindelige progressive briller, der egner sig til daglig brug, ikke kan defineres som computerbriller. Arbejdsgiver har ikke pligt til at dække udgifterne til briller /kontaktlinser, som arbejdstager bruger i dagligdagen/udenfor arbejdet.»


Se alle våre computerbriller her!

Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:


briller alle
 1. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Diane
  Fra kun 795,-
 2. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Ed
  Fra kun 795,-
 3. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Dylan
  Fra kun 795,-
 4. Hovedbilde av brillen Eika, fra eXo Selection. En rund, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Benjamin
  Fra kun 795,-
 5. Elton
  eXo
  Elton
  Fra kun 795,-
 6. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 7. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Regular Price 795,- Fra kun 477,-
 8. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 9. Monohull
  Oakley
  Monohull
  Fra kun 1895,-
 10. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!