Mange af os lider af en eller anden form for synslidelse og bruger briller eller kontaktlinser for at korrigere dette. Synsproblemer er selvfølgelig ikke noget, man lader blive hjemme, når man tager på arbejde, og vi skal i dag se lidt på det forskellige typer brillemuligheder man har.

Dette bliver ofte synonym for en ’almindelig brille’. En afstandsbrille korrigerer normalt for medførte synsfejl. En afstandsbrille med enstyrkeglas vil enkelt forklaret gøre, at en person som ser dårligt på alle afstande vil se normalt. Dette betyder, at hvis man for eksempel har en styrke på -2,00, vil man med en brille som korrigerer for dette, se ligeså godt som alle andre på alle afstande, når man har brillerne på. En afstandsbrille passer de fleste og bruges i alle arbejdssituationer.

Læsebriller:

Læsebriller er noget som desværre kommer med alderen, og rammer de fleste af os. Når man bliver ældre, kan musklerne i øjet ikke klare at krumme linsen i ligeså stor grad. Dermed mister man slet og ret muligheden for at fokusere på nært hold. For at læse klart må man derfor holde objektet på længere afstand, og armene bliver med tiden for korte. Normalt har man et godt syn på lang afstand, og vil derfor trænge til en brille, som hjælper øjnene med at fokusere på nært hold. Som regel vil en ekstrastyrke til læsning ligge i området 1,75 til 2,50, men der kan forekomme store variationer på dette. Styrken vil som regel forværres med alderen, for den stabiliserer sig. En læsebrille passer til dig, som har brug for at læse på nært hold, og som ser godt på afstand. Brillen tages af og på hver gang man skal læse.

Briller med glidende overgang

En brille med glidende overgang er enkelt forklaret en afstandsbrille og læsebrille i samme glas. I den øvre del af glasset på en brille med glidende overgang vil man enten have den nødvendige korrektion for at se på lang afstand (eller ingen styrke), mens man i den nedre del af glasset vil have en styrke til at læse på nært hold (typisk 40 cm afstand). Dette betyder i praksis, at man ser gennem den øvre del af glasset, når man ser på lang afstand, og at man ser i den nederste del af glasset, når man skal læse. Briller med glidende overgang kræver en tilvænningsperiode. Enkelte oplever, at det fungerer fint med det samme, mens andre aldrig helt vænner sig til at have flere styrker i glasset samtidig. Briller med glidende overgang passer dig, som har brug for at kunne se skarpt på både afstand og nært hold, samtidig med at man ønsker at slippe for at bytte briller til forskellige formål.

Skærmbriller

Som udgangspunkt findes der to forskellige typer skærmbriller. Man kan have en skærmbrille med enstyrkeglas, som giver dig lidt ekstra hjælp til at fokusere på skærmen (typisk 60 cm). Det andet alternativ er det som kaldes en terminalbrille, men som i realiteten er en brille med glidende overgang tilpasset afstanden til computeren og til læsning. Den øvre del af glasset vil her være tilpasset styrken til at se klart på computeren (60 cm), mens nederste del af glasset er tilpasset afstanden til at læse (40 cm). Skærm- og terminalbriller passer til dig, som har et typisk kontorjob, og som stort set sidder foran en computerskærm hele dagen.


Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:

briller alle
 1. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 2. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 3. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Fra kun 795,-
 4. Decatur
  eXo
  Decatur
  Fra kun 795,-
 5. Halley
  eXo
  Halley
  Fra kun 595,-
 6. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 7. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-
 8. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Fra kun 1395,-
 9. rb6477
  Ray-Ban
  rb6477
  Fra kun 1395,-
 10. Polaris
  eXo
  Polaris
  Fra kun 795,-
 11. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!