Briller ansigtsform - Hvilke briller passer mig?

Når du skal vælge stil og facon på dine nye briller, er det klogt at tænke over, hvilken slags ansigtsform du har. Der er ingen bestemte regler her, men der findes nogle generelle retningslinjer du kan bruge. Her får du en guide til de tre mest almindelige ansigtsforme, og tips til hvilke briller der vil passe dig bedst.

Folk vælger briller ud fra forskellige kriterier. For mange er det pasform og komfort der er vigtigst, og de prioriterer det over brillernes udseende, men det er også vigtigt for dig, hvordan brillerne ser ud på dig. Du kan selvfølgelig godt lide komfort, men ønsker også et par briller der passer til dit udseende og din stil.

Din ansigtsform kan have meget at sige, for hvilke briller der klæder dig, og ved at indsnævre udvalget af briller baseret på din ansigtsform, gør vi det nemmere for dig at vælge flere par briller, som passer til dine bedste træk.

Matche stellet til ansigtsform

Der er hovedsageligt to punkter, som du skal tænker over, når du vælger briller til din ansigtsform. Først bør formen på rammen passe din ansigtsform. Derefter skal stellets størrelse selvfølgelig også passe til din ansigtsstørrelse. Ved hjælp af disse tips, og muligheden for at prøve brillerne på dit ansigt i netbutikken ExtraOptical, bliver det nemmere at finde nøjagtigt hvilke briller, der passer bedst til din ansigtsform. Her kommer en nærmere beskrivelse af de fire almindeligste ansigtsforme, og hvilke stel der fungerer bedst for hver af disse.

Briller ansigtsform - Rundt ansigt

Et rundt ansigt har buede linjer, og er gerne lige så bredt som det er højt. For at gøre et rundt ansigt tyndere og længere, kan du overveje smalle brillestel med skarpe vinkler, en klar bro som udvider øjnene og rammer som er bredere end de er høje. Briller med en rektangulær form er bedre end kvadratiske og runde briller, for dig som har en rund ansigtsform.


Briller ansigtsform - Ovalt ansigt

Et ovalt ansigt bliver ofte set som at være den ideelle ansigtsform på grund af sine balancerede proportioner. For at beholde den naturlige balance i et ovalt ansigt, bør du vælge briller med stel, der er lige så brede, eller mere bred, end den bredeste del af dit ansigt.

Briller ansigtsform - Firkantet ansigt

Et firkantet ansigt har gerne en stærk og markeret kæbe og en bredere pande. Ansigtets bredde og længde har samme proportioner, men ansigtet har flere klare vinkler og mindre buede linjer end et rundt ansigt. For at pynte et vinkeltformet, firkantet ansigt, anbefaler vi at vælge smalle briller. Briller med smalle, ovale og runde indfatninger passer godt til dig med en firkantet ansigtsform.

Briller ansigtsform - Hjerteformet ansigt

Hvis du har et hjerteformet ansigt, har du et ansigt der er bredere i den øverste tredjedel af ansigtet og smallere længere nede. For at mindske bredden af den øverste del af dit ansigt, og øge den totale balance, bør du vælge stel som er bredere i nedre del, eller steltyper der har et let og luftigt udtryk. Rammeløse briller eller briller med runde rammer klæder hjerteformede ansigter meget god.


På trods af disse regler er det altid din personlige smag, der bør bestemme dit valg af brillestel, og så er det også bedst at bryde reglerne nogle gange?

God fornøjelse med valget af briller til din ansigtsform!

Se nogle af vores udvalgte briller nedenfor:


briller alle
 1. Capella
  eXo
  Capella
  Fra kun 595,-
 2. Bellatrix
  eXo
  Bellatrix
  Fra kun 795,-
 3. Sugar Free
  eXo
  Sugar Free
  Fra kun 395,-
 4. Hex Jector
  Oakley
  Hex Jector
  Fra kun 1395,-
 5. Julie
  Ray-Ban
  Julie
  Fra kun 1395,-
 6. rb4362v
  Ray-Ban
  rb4362v
  Fra kun 1395,-
 7. rb6469
  Ray-Ban
  rb6469
  Fra kun 1395,-
 8. rb7191
  Ray-Ban
  rb7191
  Fra kun 1395,-
 9. Polaris
  eXo
  Polaris
  Fra kun 795,-
 10. Extender
  Oakley
  Extender
  Fra kun 1395,-
 11. Objector Rx
  Oakley
  Objector Rx
  Fra kun 1395,-
 12. Elon
  Ray-Ban
  Elon
  Fra kun 1395,-

Se alle vores briller!