Købsbetingelser

KØBSBETINGELSER

For bestillinger til Danmark og EU, er alle priser opgivet inklusive moms og eksklusive fragt. Vi tager forbehold for prisændringer hvis vores leverandører ændrer deres priser, eller hvis momsen eller andre afgifter ændres. Prisændringerne vil ikke kunne have tilbagevirkende kraft efter bestilling.

Hvis du ønsker din forsendelse leveret udenfor EU/Danmark, gør vi opmærksom på, at lokal moms og told vil kunne blive pålagt din ordre. Denne afgift vil herefter være kundens eget ansvar. Alle leveringstider som opgives af os, må betragtes som vejledende. Når tiden er opgivet i antal dage, menes der hverdage/ugedage, og weekender bliver herefter pålagt. Vi forbeholder os retten til at ændre vores angivne åbningstider uden nærmere varsel. ExtraOptical AS forholder sig til den norske forbrugerkøbslovgivning. Alle kunder modtager et fortrydelsesskema som vedlægges e-mailen som bekræftelse på, at ordren er blevet afsendt. Hvis du anvender din fortrydelsesret, betaler du selv for returomkostningerne og du står selv for transportrisikoen. Når vi har modtaget varen i skadefri tilstand, betaler vi det betalte beløb tilbage inden for 10-14 arbejdsdage. Hvis varen sendes retur med skader som medfører at varen nu har en reduceret værdi, forbeholder vi os retten til at fratrække et beløb som svarer til værdireduktionen i købesummen som skal tilbagebetales.

Bemærk: Når du bestiller briller og brilleglas som er tilpasset i henhold til din synsprøve, bliver dit køb ikke underlagt en fortrydelsesret efter forbrugerlovgivningen. (se forbrugerlovgivningen § 22 e og prop. 64 L (2013–2014) 3.11 Undtagelser fra fortrydelsesretten). Derfor er det vigtigt at bemærke at ExtraOptical alligevel tilbyder en fortrydelsesret til vores kunder, selv om at fortrydelsesretten efter lovgivningen ikke er gældende i dette tilfælde.

Vi tager forbehold for, at billeder kan give det forkerte indtryk af produktet og at skrive-/trykfejl kan forekomme. Dette kan resultere i, at vi ikke kan levere indhold i henhold til de informationer der er opgivet på vores hjemmeside, vores markedsføring eller på anden vis.

FORTRYDELSESRET OG RETUR

Hos ExtraOptical har du fuld fortrydelsesret i 30 dage, beregnet fra du har modtaget din forsendelse. Du kan selvfølgelig åbne din pakke og kontrollere dine briller, hvilket også giver dig mulighed for at prøve brillerne, inden du eventuelt vælger at returnere dem. Hvis du bestiller nye briller efter at have fået foretaget en synstest, kan glassene føles forkerte til at starte med. Vi foreslår, at du giver synet en lille uge, inden du konkluderer, om styrken er forkert. Ligeledes, hvis du bestiller briller efter en ældre synsprøve, kan dit syn have forandret sig. Før du eventuelt tror, at der er noget i vejen med glassenes styrke, anbefaler vi derfor, at du tager forbi en optiker og får sammenlignet glassene med din synsprøve. Du står som kunde selv for returomkostninger. Vi modtager ikke returpakker sendt pr. efterkrav. Husk at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage. Det er 2 års garanti mot fabrikasjonsfeil på våre produkter, og reklamasjonsrett gjelder i 3 år fra kjøpstidspunktet. Fortrydelsesretten kan kun udnyttes, hvis varen tilbageleveres i samme stand som ved modtagelsen. Fortrydelsesretten bortfalder derfor, hvis du bruger varen på en måde, som forringer varens salgsværdi. Varen skal fremstå som ny og skal være i en stand, så den kan sælges som ny. Vi henstiller herudover til, at brillerne returneres i originalemballagen sammen med følgesedlen og et udfyldt returskema.

FORTRYDELSESRET

Hos ExtraOptical har du fuld fortrydelsesret i 30 dage, beregnet fra du har modtaget din forsendelse. Du kan selvfølgelig åbne din pakke og kontrollere dine briller, hvilket også giver dig mulighed for at prøve brillerne, inden du eventuelt vælger at returnere dem. Hvis du bestiller nye briller efter at have fået foretaget en synstest, kan glassene føles forkerte til at starte med. Vi foreslår, at du giver synet en lille uge, inden du konkluderer, om styrken er forkert. Ligeledes, hvis du bestiller briller efter en ældre synsprøve, kan dit syn have forandret sig. Før du eventuelt tror, at der er noget i vejen med glassenes styrke, anbefaler vi derfor, at du tager forbi en optiker og får sammenlignet glassene med din synsprøve. Fortrydelsesretten kan kun udnyttes, hvis varen tilbageleveres i samme stand som ved modtagelsen. Fortrydelsesretten bortfalder derfor, hvis du bruger varen på en måde, som forringer varens salgsværdi. Varen skal fremstå som ny og skal være i en stand, så den kan sælges som ny. Vi henstiller herudover til, at brillerne returneres i originalemballagen sammen med følgesedlen og et udfyldt returskema.

BETALING

Extra Optical aksepterer de aller fleste kreditt-/debetkort for betalinger gjennom Klarna og faktura. Betaling med kort er en meget trygg og enkel måte å handle online. Du blir bedt om å taste inn kortnummeret ditt, verifiseringskoden (CVV2) og utløpsdatoen. Ved køb reserveres først beløpet på ditt kort, og treækkes umiddelbart derefter..

FORSENDELSE OG LEVERING

Hos Extra Optical får du fri fragt på alle ordrer over 600,-. På andre bestillinger opkræver vi en mindre fragtomkostning på kr. 39,-, som afspejler den pris, vi har ved at sende dig dine briller. Som kunde holdes du løbende orienteret om status på din ordre, og via pakkesporing vil du også kunne se, hvor langt leveringen er nået. Afhængig af type glas og glas vil normal leveringstid være 6-12 hverdage efter bestilling til Norge. Brillerne vil i de fleste tilfælde blive leveret direkte til din postkasse med sporing. Hvis forsendelsen er for stor, vil du modtage en afhentningsseddel, der informerer dig om at afhente pakken på nærmeste udleveringssted Det er bemærket, at en brillebestilling er en såkaldt produktionsordre, hvor vi først henter det rigtige glas og ramme fra vores lager. Herefter bliver glassene slebet og monteret i glassene, inden de renses, pakkes og afsendes.Der skal påregnes noget ekstra leveringstid, hvis du ønsker din ordre leveret uden for Europa. Der må også påregnes en vis ekstra leveringstid i ferier og ferier. Såfremt ExtraOptical ikke kan levere inden for den givne leveringstid, kan du som kunde fortryde købet uden beregning, kræve købet opfyldt eller kræve en erstatningsvare/andre briller. Vi forbeholder os retten til, at nogle briller med højt indeks eller meget høj styrke, nogle solbrilleglas, mærkede briller (såsom Ray Ban) og briller med prismekorrektion kan have op til en uge længere leveringstid.

PERSONOPLYSNINGER

De personoplysninger som du opgiver i forbindelse med dit brillekøb eller når du besøger Extra Opticals hjemmeside, bliver behandlet i henhold til persondataloven. Loven siger også, at du skal give samtykke til at vi kan behandle og indhente oplysninger om dig i vores database. Oplysninger som du opgiver, er til brug for Extra Opticals administration. Ved at afgive en bestilling på Extra Optical, bekræfter du dit samtykke til dette. Informationerne bruges således at vi ved køb skal kunne fuldføre vores forpligtelser til dig, samt til at modtage information og markedsføring. Extra Optical lader aldrig nogen tredjepart bruge dine personoplysninger til at føre markedsføring. Du har ret til at få adgang til at se, hvilke personoplysninger som er registreret om dig. Hvis disse er ukorrekte, ufuldstændige eller irrelevante, har du retten til at kræve, at oplysningerne rettes eller slettes. Du kan når som helst framelde dig skriftligt hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, SMS eller anden direkte reklame med de seneste tilbud.

For at tilbyde Klarnas betalingsmetoder, skal vi dele visse personoplysninger med Klarna. Dette sker bare om du vælger Klarna som betalingsmetode. Klarna benytter oplysningerne til at vurdere om du kan bruge deres betalingsmetoder. Oplysningerne som bliver delt er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorik, samt bestillingsinformation såsom betalingsmetode, fragttype og øvrige bestillingsdetaljer. Brugen af disse oplysninger reguleres i henhold til gældende lovgivning om persondatabeskyttelse og Klarnas interne regler om persondatabeskyttelse.

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Det er Extra Optical AS med markedschef, Ole Langaunet, som er behandlingsansvarlig for alle personoplysninger i selskabet.

2. Hvad er formålet?
Extra Optical indsamler to forskellige typer information; brugerrelaterede og synsrelaterede. Den brugerrelaterede information indebærer navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Disse bliver indsamlet og gemt fordi at vi skal kunne sende produkterne hjem til dig, og kommunikere med dig hvis vi har spørgsmål til din ordre. I de tilfælde hvor der er givet samtykke til det, vil din e-mailadresse og telefonnummer også kunne blive anvendt til formål relateret til markedsføring. Synsrelateret information bliver kun brugt til produktionsformål, for at kunne levere specialbriller eller kontaktlinker til dit behov.

3. Hvad er det retslige grundlag?
Vi indsamler dine personoplysninger i henhold til persondatalovgivningen § 8, og behandling af denne i henhold til persondatalovgivningen § 11.

4. Hvilke personoplysninger behandles?
Fornavn – Dit opgivne fornavn på bestillingstidspunktet.
Efternavn – Dit opgivne efternavn ved bestillingstidspunktet.
Gadeadresse – Din opgivne gadeadresse ved bestillingstidspunktet.
Postadresse – Dit opgivne postnummer og by ved bestillingstidspunktet.
Telefonnummer: Dit opgivne telefonnummer ved bestillingstidspunktet.
E-mail adresse: Din opgivne e-mail adresse ved bestillingstidspunktet.
Din brillestyrke: De opgivne værdier fra din brilleseddel.

5. Hvor indhentes oplysningerne fra?
Extra Optical har to forskellige måder som vi indhenter personoplysninger på; fra dig som kunde og fra Klarna. For at kunne gå til kassen hurtigere, kan du som kunde anvende Klarna Checkout, hvor Klarna da allerede har en del personoplysninger gemt om dig, hvis du har benyttet tjenesten tidligere, og disse bliver matchet op mod din e-mail og dit postnummer.

6. Er det frivilligt at opgive mine oplysninger?
For at kunne producere briller specielt fremstillet til dig, og for at sende disse hjem til dig, må vi indsamle dine oplysninger. Du bestemmer dog selv om vi skal slette dine oplysninger efter at leveringen har fundet sted.

7. Udleveres oplysningerne til tredjeparter?
Extra Optical stræber sig så vidt muligt efter ikke at dele dine personlige oplysninger med andre. For at kunne sende produkterne hjem til dig, må vi udveksle dine oplysninger med vores leveringspartnere (Postnord og Consignor).

8. Hvordan slettes og arkiveres oplysningerne?
Alle personoplysninger gemmes på vores servere gennem ACS, og ingen andre eksterne kilder. Hvis du ønsker at vi skal slette dine personoplysninger, vil disse blive slettet fra vores servere (også backupservere). Vi gør opmærksom på, at hvis du beder om at dine oplysninger slettes, har vi ingen mulighed for at genindhente disse. Hvilke rettigheder har den registrerede og hvilket lands lovgivning er gældende? Extra Optical er et norsk selskab og al indhentning og behandling af dine personlige oplysninger foregår i henhold til den norske lovgivning (Persondatalovgivningen). I henhold til denne lovgivning, har du til enhver tid ret til at få oplyst hvilke oplysninger vi har gemt om dig, du kan på alle tidspunkter bede om at vi sletter eller retter eventuelle mangelfulde eller ukorrekte oplysninger eller at vi sletter alle gemte oplysninger om dig efter at du har modtaget din levering. (se punkt 10 for kontaktoplysningerne for dette).

9. Hvordan sikres oplysningerne?
Virksomheden opbevarer alle personoplysninger på servere som følger strenge sikkerhedsforanstaltninger, både med tanke på net baseret tilgang og fysisk sikring. Operativsystempatcher og firmware opdateringer bliver jævnligt installeret for at opretholde sikkerheden i driftsmiljøet. Virksomheden har fuld oversigt over, hvilke personoplysninger som er gemt om dem enkelte kunde, samt hvor disse er gemt. Al overføring af personoplysninger på nettet sker over sikkerhedsprotokollen HTTPS.

10. Kontaktinformation.
Ved spørgsmål angående indblik, retning eller sletning af personoplysninger, kan du kontakte os her:
Extra Optical AS
Haakon VII`s gt 7
7041 TRONDHEIM
Kundeservice@extraoptical.no
73 94 03 00